By 9 Maja, 2012

Bol u grudima

Da li je bol u grudima znak problema sa srcem? Bol u grudima bilo kog da je tipa moze biti zastrasujuci.To moze biti srcani napad. Sama pomisao na srcani udar moze da poveca bol u grudima.Da bi ste bili sigurni obratite se lekaru.

Pretpostavimo pozvali ste lekara u kucnu posetu, jos uvek imate bolove u grudima koji i dalje dolaze i odlaze.Lekar vam je utvrdio da imate problema sa srcem i da je vam neophona lekarska pomoc.

Koje su sve moguci razlozi za bol u grudima

Bolovi u grudima su cesto, ali ne uvek povezani sa srcem. Nervi koji proizilaze iz kicmenog stuba, mogu izazvati bol u jednom delu tela. To je zapravo drugi problem. Kada smo ubedjeni da bolovi u grudima se odnose na srce, moze biti veoma tesko pronaci pravi izvor problema. Lekari su cesto suoceni sa ovom dilemom.Da li se taj bol odnosi na srce,ili je u pitanju nesto drugo, sto izaziva bol. O bolu u grudima treba da razgovarate sa lekarom specijalistom.

Aksioznost: bolovi u grudima su cesto uzrok aksioznosti.Vase telo se priprema za borbu i reaguje na stresove. Medjutim ni to nije sve.Usled toga nastavlja se aksiozno stanje.Vi uzimate i dalje terapiju koja vam pomaze da se oslobodite aksioznosti. Ovaj proces moze da pokrene stalni bol u grudima. Ako je to tacno u vasem slucaju, bol u grudima je znak da imate problema sa srcem.To vam je upozorenje da morate da smanjite aksioznost.

Angina pektoris: bolovi u grudima mogu ukazati na blokiranje arterija. Kada se bavite fizickim aktivnostima da li osecate bol u grudima, emocionalni stres ili visoku temperaturu?Osecate li bol u grudima kao pritisak ispod grudne kosti?Ako je tako proverite kod svog lekara anginu pektoris.

Costochonndritis: Uzrok ove bolesti je zapaljenje grudnog zgloba.Upala gde se nalaze rebra i grudna connect moze izazvati bol u grudima duz ivice grudne kosti. Bol se moze pogorsati kada kasljete ili duboko udahnete. Toplota ili antiinflamorni lekovi mogu ublaziti bol.Ovaj problem obicno ne odlazi sam. Obratite se svome lekaru.

Periconditis: bolovi u grudima mogu izazvati drugu vrstu zapaljenja-zapaljenje sluzokoze srca.

Misicni skelet: Bol koji se moze stvoriti u grudima moze biti i u misicima. Mozda kad se iskrivimo, ili nesto podizemo na takav nacin mozemo izvuci misice na grudima. Ovaj tip bola osetimo prilikom dodira grudi.

Zucna kesa: zucna kesa moze da izazove strahovite napade bola u grudima.Taj bol se moze osetiti uvise navrata.Medjutim to se odnosi na jelo, ali ne na srce.

Kiselina refluks: stalni bol u grudima takodje moze da prouzrokuje kiselina refluks.Gastroezofagalna refluksna bolest ili gorusica.To se oseca kao da boli srce. To moze cesto da se pojavljuje i da nestaje. Obratite se svom lekaru da vam ustanovi, da li je bol u grudima povezana sa sistemom za varenje.

Saznajte razlog bola

Da li je vas bol u grudima koji je u toku znak srcane insuficijencije? Mozete imati i neke druge simptome srcane insufijencije. Da li imate problema sa disanjem? Kada lezite u stanu da li se osecate lose kada ostajete bez daha? Da li osecate tezinu jer se u vasem organizmu, zadrzava voda? Da li su vam ruke i noge natecene i pune vode? Da li vam se cini da vam se hrana nevari, a vi radije necete jesti radi toga?

Da li imate bol u grudima, slabi ste i osecate se umorno kada radite fizicke poslove?
Da li ste uznemireni i zbunjeni? Da li to prouzrokuje da vasa paznja oslabi i postajete zaboravni?
Ako imate srcane insufijencije, ovo su samo neke od simptoma koje prate bol u grudima.

Koristan savet
Ako imate vodu u organizmu ako vam nedostaje vazduh,obratite se svome lekaru da vam utvrdi dijagnozu otkazivanja i rada vaseg srca.Lekar ce takodje poslusati vasa pluca ako je potrebno uradice i rentgen pluca.Ako vas lekar sumnja da imate srcane insuficijencije, naredice da se urade idrugi testovi.

Opterecenje vaseg srca mogu pomoci i olaksati mnoge terapije.Ako su vasi bolovi u grudima izazvani srcanom insuficijencijom, vas lekar vam u tome moze pomoci.

Oprez: Ovde su informacije prezntovane za opste edukativne svrhe.One nisu zamena za medicinski savet. Nebi trebalo u potpunosti se oslanjati na ove informacije i donositi odluke po zdravlje. Konsultujte svog lekara o svom licnom stanju.

Tags:, , , , ,

Comments are closed.

shared on wplocker.com