By 3 Marta, 2012

Hronična upala slepog creva

SIMPTOMI – bol i osetljivost u donjem desnom delu stomaka, i povraćanje. Ovo se dešava povremeno i često.

UZROCI – ovo NIJE akutni, već hronični apendicitis. Relativno mali broj ljudi ima problema sa slepim crevom koji ne dolaze u akutnu fazu. Ipak, ima ih.

Hronični apendicitis je problem koji se stalno pojavljuje, nstaje, pa opet vraća. Za neke je najbolje da odstrane slepo crevo, a ne da se mesecima bore sa tim.

LEČENJE– ako se uopšte budu koristili, sledeći prirodni lekovi važe samo za hronični apendicitis, NE za akutni, kada osoba doživljava iznenadni napad!

Kod sledeće metode toplota seprimenjuje na predeo slepog creva. Ovo se NE radi kod akutnog apendiitisa:
napravite oblogu sa ricinusovim uljem na sledeći način: stavite vuneni flanel u sud od pireks-stakla ili emajla. Sipajte ricinusovo ulje preko tog materijala dok se ne natopi. Zagrevajte u rerni, ali ne toliko da ga ne možete posle dotaći od vreline. Zagrejaće se za 5-10 minuta.
Ili umesto zagrevanja u rerni, stavite neutralnu oblogu na predeo slepog reva i grejni jastuk preko toga, a onda i neki vodonepropusni materijal. Preko toga stavite polupnu flašu vruće vode. Stavite peškir za kupanje oko tela, tako da učvrsti flašu i oblogu. Sve to pokrijte debelim ćebetom ili vrećom za spavanje, kako bi se zadržala toplota.
Sklonite sve 1-2 sata kasnije. Da se ne bi javio osip, ulje očistite sa kože uz pomoć rastvora sa 2 kašičice soda-bikarbone i litra vode. Nežno čistite kožu. Nemojte pokušavati da ulje sperete sa obloge ili bilo kog materijala, jer se ono ne može sprati. Istu oblogu možete koristiti i kasnije, dodavanjem još malo ulja i ponovnim zagrevanjem. Može se tako upotrebljavati 6 sedmica. Nemojte prosuti ricinusovo ulje ni na šta što je vredno.
Primenjujte ovu oblogu 3-4 noći, pa nemojte sledeće 3 noći. Onda ponovite postupak.
Sok od aloje pomaže u ublažavanju simptoma. Čaj od bresta je veoma ugodan.
Prestanite da jedete rafinisanu, prženu i brzu hranu, kao i meso.

Tags:, ,
Posted in: Bolesti, Creva

Comments are closed.

shared on wplocker.com