By 19 Februara, 2012

Izbjeljivanje zuba u kućnim uslovima

SIMPTOMI – zubi imaju crne i žute boje na sebi više nego što bi trebalo.

UZROCI – prava boja zuba nije bela, već svetložuta. Ipak, kako čovek stari, oni obično postaju tamniji i žuti.

Glavni uzrok „bojenja zuba“ jesu kafa i cigarete. Prestanite sa njihovim korišćenjem i izgledaćete bolje. A i osećaćete se bolje.

LEČENJE
isperite zube od hrane nakon svakog obroka. Očistite ih svaki put kad završite sa jelom. Čistite ih svežim jagodama. Stavite jagodu na četkicu i perite zube kao što ih inače perete.
Perite zube sa ugljem u prahu, a isperite ih sodom-bikarbonom. Veći deo boje na zubima je kisele prirode. Zato ih soda neutrališe i otklanja. Električna četkica za zube otklanja više kamenca od obične. Imajte pritom na umu da prejako čišćenje zuba može da ošteti zubnu gleđ. Abrazivi za beljenje zuba koji se nalaze u pastama za zube imaju još gori efekat. Budite oprezni. Vi želite bele zube, ali želite i da zubi ostanu.
Pošto već govorimo o uništavanju zuba, najbolji način da to učinite jeste da pijete koka-kolu. Kola pića sadrže fosfornu kiselinu, koja uništava vaše jadne zube! Ova kiselina topi alkalne zube, dok se fosfor odmah vezuje za kalcijum i odnosi ga sa sobom. Stavite zub u koka-kolu; nestaće za veoma krato vreme.

Tags:, , , ,
Posted in: Bolesti, Zubi

Comments are closed.

shared on wplocker.com