By 28 Januara, 2016

Zeolit čisti organizam od toksina i jača imunitet

Prirodni mineral, jedan od najsnažnijih detoksikatora organizma, zaštitnik imuniteta, antioksidans, lek za holesterol, upalu desni i još mnogo toga je upravo zeolit.

Ovaj vulkanski mineral spada u najviše izučavane supstance savremene medicine, s obzirom da mu se pripisuje jedinstvena sposobnost uklanjanja otrova iz tela. Koristio još u starim civilizacijama Indije, Kine i Rusije zeolit za opšte poboljšanje zdravlja.

A od druge polovine prošlog veka koristio se prvo u poljoprivredi za pročišćavanje vode, a zatim i kao pomoćno sredstvo u lečenju ili kao dodatak osnovnoj terapiji (suplement).

Vulkanske stene iz kojih se uzima ovaj mineral nastaju taloženjem pare i gasova u okeanima, tako da spada u 100% prirodnu supstancu, pa se naziva još i ekološki mineral. Iako postoji preko 200 vrsta zeolita, najčistiji i za ljudsku upotrebu najbolji je kristalni, takozvani klinoptilolit.

Zeolit

Način upotrebe

Ovaj mineral je moguće nabaviti u tabletama, tečnom obliku i kao zeolit u prahu. Što se tiče samog načina upotrebe, kao i do sada napominjemo da se pre odluke o korišćenju zeolita posavetujete sa svojim lekarom. S obzirom na jedinstveno zdravstveno stanje koje svaki čovek ima preporučljivo je da se prvo konsultujete sa stručnim licem.

Pri upotrebi zeolita treba biti vrlo oprezan, jer u organizmu vezuje metale, toksine i lekove. Tako da ukoliko osoba pije još neke lekove ili vitamine, kako se ne bi poništilo njihovo dejstvo, uzimanje zeolita treba da bude u što većem vremenskom rastojanju od pomenutih. Otprilike 6 sati pre ili posle upotrebe lekova, vitamina ili minerala.

Doziranje

Pre upotrebe zeolita trebalo bi od svoga lekara tražiti uput za laboratorijsko merenje TAS-a, tj. oksidativnog stresa organizma, koji daje ukupne podatke o opterećenosti organizma različitim toksinima. Zavisno od stanja organizma, terapija se uzima od jednog do tri meseca. Sva pitanja vezana za količinu i način uzimanja, zbog veće efektnosti po organizam, najbolje pitati svoga lekara.

Uzima se sa dosta vode i uz umerenu ishranu, postepeno, kako se imunitet ne bi naglo podizao. Time se reguliše i Ph vrednost u krvi, pa samim tim čisti organizam od negativnih materija i poboljšava opšte zdravstveno stanje.

Detoksikacija

Istraživanja i upotreba ovog minera pokazala su da je jedan od ne tipičnih antioksidanata i da vrlo uspešno štiti i čuva strukturu organizma, samo ako se poštuje uputstvo njegove pravilne upotrebe.

On deluje tako što apsorbuje višak slobodnih radikala, potom ih deaktivira i eliminiše iz tela. Zato se kaže da deluje paralelno i u skladu sa tradicionalnim antioksidantima.

detoksikacija zeolitom

Za čišćenje organizma

Često se pominje da je, pre upotrebe zeolita kao „čistača“ organizma, ovaj mineral uspešno korišćen u Černobilu za tretman radioaktivnog zagađenja, pri čemu se sprečavala kontaminacija vode.

Prema raznim istraživanjima zeolit tako čisti i organizam od vrlo štetnih toksina, teških metala kao što su olovo, arsen, živa i dr. Ispitivanja navode da poboljšava rad nervnog sistema, smanjuje demenciju, čak i oboljenje od Alzheimerove bolesti. Koristi se i u kozmetici za kožu lica, gljivičnog oboljenja ali i za skidanje zubnog kamenca i negu desni.

Maska za lice sa zeolitom koristi se za podmlađivanje i zatezanje kože, pa vam predstavljamo i uputstvo za priremu iste.

Maska za lice sa zeolitom

Jednu do dve kafene kašikice zeolita pomešati sa vodom, da se dobije smesa gustine paste. U ovo dodati jednu kašičicu meda. Dobro promešati i naneti na čisto lice. Ostaviti da odstoji nekoliko minuta dok se maska ne osuši na licu. Dok ispirate vodom blagim masiranjem uklonite i poslednje ostatke smese sa kože lica. Na kraju na suvo lice stavite visoko hidrantnu kremu.

Redovnom upotrebom, ne više od 2 puta sedmično, postignućete efekat mekanog i glatkog lica, dok će posle određenog perioda korišćenja nestati i ostale nepravilnosti na koži (fleke, akne, crvenila).

Kao lek

Zeolit nije lek već suplement, tj. pomaže pri lečenju. On pomaže organizmu jer vezuje i neutrališe slobodne radikale, čisti jetru, leči dijabetes (snižava nivo šećera u krvi) i reguliše ph vrednost u krvi (kiselost).

Pored već pomenutih efekata, zeolit ima i antivirusni efekat, pojačava imunološki sistem, poboljšava apsorpciju hranljivih supstanci. Pomaže kod opekotina koje su nastale kao posledica dugotrajnog sunčanja.

Neželjena dejstva

Zeolit se ne preporučuje deci, trudnicama, pacijentima koji su na lečenju putem hemodijalize, kod oboljenja bubrega i još kod nekih pacijenata. Prema tome, opet naglašavamo da je najbolji način da saznate kad smete i da li uopšte smete da primenjujete ovaj suplement jeste da se posavetujete sa vašim lekarom.

Prema istraživanjima Sloan-Ketering centra za kancer, upotreba zeolita bi trebalo da se izbegava kod anemije, respiratornih oboljenja i hroničnih plućnih bolesti.

U trudnoći

Kada je reč o upotrebi zeolita tokom trudnoće, to je vrlo osetljiva tema. Sama trudnoća po sebi je komplesno stanje žene, pa se i zove drugo stanje, zato za svake dileme i sumnje a kamo li za upotrebu nekog leka, pa i najobičnijeg vitamina treba potražiti mišljenje ginekologa.

Različita istraživanja navode da trudnice moraju biti oprezne, jer ako nema preke potrebe ne bi trebale piti ništa drugo sem prepisanih lekova i vitamina.

Mršavljenje

Dosta često se zeolit koristi i kao sredstvo za mršavljenje. Premda je bogat mineralima, kao što su kalijum, magnezijum, kalcijum, natrijum i dr., svrstava se kao veoma zdrav dodatak ishrani.

S obzirom da vrši detoksikaciju i čišćenje organizma, zatim poboljšava varenje, ubrzava rad creva doprinosi gubitku kilograma.

Takođe doprinosi boljem radu metabolizma i utiče na brže sagorevanje masti. Međutim, ovaj dijetski mineral se koristi i kao dodatak ishrani, te svakako zahteva, što smo već napomenuli, unošenje dosta tečnosti.

Tags:, , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

shared on wplocker.com