By 31 Jula, 2013

Da li treba koristiti savremene aparate za kućno filtriranje vode?

APARATI KUĆNO FILTRIRANJE VODE

70% ljudskog tela čini voda, ona je najzdraviji i najbolji napitak, jer svaki naš organ i svako tkivo da bi ispravno funkcionisalo treba vodu, pa možemo slobodno reći da je ona čuvar našeg života. Najmanje dve litre vode dnevno je potrebno čoveku, ali pored količine koju unosimo u organizam, veoma je bitan kvalitet koji se svakim danom pogoršava. Voda iz česme sadrži hlor, mulj i druge štetne supstance, a ovaj problem se može rešiti upotrebom aparata za vodu, u cilju pružanja vode najvišeg kvaliteta.

Aparati za vodu su savremeni sistemi koji osim primarne svrhe koju imaju a to je zdrava voda, su ekonomični i predstavljaju jedan lepo dizajniran uređaj koji su može uklopiti u svakoj kuhinji i gde god poželite da ih stavite- u kancelarije, sobe za prijeme… Voda iz aparata se moze konzumirati u neograničenim količinama. Novija generacija aparata za vodu sadrži petostepeni sistem filtera.

aparati za filtriranje vode

Petostepeno filtriranje vode

U prve dve faze dolazi do uklanjanja hlora, rastvora organske i neorganske materije, rđe i raznih nečistoća. Već posle ove faze voda je bolja od vode iz slavine. U trećoj fazi se koristi filter sa reverzibilnom osmozom, koji predstavlja najbolji i najviše korišćen metod za prečišćavanje vode u svetu, a pritom veoma jednostavan. Reverzibilna osmoza ima polupropusnu membranu koja uklanja sve zagađivače iz vode: kadijum, radijum, barijum, selen, olovo, šestovalentni hrom, nitrate i na ovaj način omogućava da kroz nju prođu jedino molekuli čiste vode. U četvrtoj fazi se poboljšava ukus vode i uklanjaju materije koje imaju neprijatan miris. Takođe u ovoj fazi se smanjuju estetske karakteristike hlora. Na samom kraju, odnosno u petoj fazi filter je antibakterijski i sprečava razmnožavanje mikroorganizama.

Treba naglasiti da savremeniji aparati garantuju kvalitet i sigurnost vode. Imaju zatvoren rezervoar koji sprečava da se voda na sekundaran način zagadi. Ekonomičani su i ekološki jer nećete više tršiti novac na kupovinu flaširane vode, a time neće biti plastičnih flaša. Štedi električnu energiju. Idealan je za male prostorije, odnosno štedi prostor, ali postoje oni većeg kapaciteta koji su idealni za velike prostorije. Modernog dizajna su pa se lako mogu uklopiti u svaki ambijent. Testirani prema međunarodnom standardu od strane Asocijacije za kvalitet vode. Pouzdani, tako da možete uživati u svežem ukusu vode koja je čista, čime se potvđuje i efikasnost.

Ovako očišćena i osvežavajuća voda može se uporediti jedino sa visokim planinskim potocima, koju ćete piti sa uživanjem, poboljšati opšte stanje organizma i ojačati zdravlje.

Autor: Tatjana K.

Tags:, , ,

Comments are closed.

shared on wplocker.com