By 24 Oktobra, 2012

Vežbe za bol u ledjima

1. Vežba. Sednite na pod opruženih nogu, noge su razdvojene u širini ramena, leđa držite pravo, a rukama sa šakama okrenutim unazad oslonite se na pod. Dizati naizmenično jednu pa drugu nogu, kasnije obe istovremeno.
2. Vežba. Iz istog početnog položaja kružite nogama u jednu, zatim u drugu stranu, kasnije ukrštajte noge.
3. Vežba. Iz klečećeg položaja sa šakama oslonjenim na pod, podizati levu nogu i desnu ruku do horizontelo, zatim obratno, dizati desnu nogu i levu ruku.
4. Vežba. Iz klečećeg staaa spustiti lodlaitice na pod, okrenuti licem prema podlazi; iz tog položaja odižite grudni koš do horizontale pri čemu glava ostaje u ravni trupa, a rune opružitn unazad sa dlanovima prema podlozi.
5. Vežba. Iz istog početnog položaja odizati peđa do horizontale. Podizati ruke i istovremeno ih savijati tako da lopatica i nadlaitica prave ugao od 90 stepeni.
6. Vežba. Lezite potrbuške opruženih ruku i nogu. Ruke stavite ispred glave, a noge raširene u širni ramena. Odizati obe noge od podloge.

7. Vežba. Iz istog početnog položaja odignute noge širite u stranu.
8. Vežba. Lezite na leđa, ruke su pored tepa, noge u širini ramena. Slabinski deo odizati od podloge.
9. Vežba. Iz istog početnog položaja saviti noge u kolenima i odizati bokove što više gore.
10. Vežba. Ležeći na leđima s rukama uz telo, nogu polusavijenih u kolenima, naizmenično primičite jedno pa drugo koleno što više grudnom košu.
11. Vežba. Iz istog početnog položaja opružene obe ruke dizati prema kolenima, odižući glavu i rameni pojas.

Comments are closed.

shared on wplocker.com