By 29 Jula, 2012

Recept od soje – Tofu pirjan s povrćem

U prodavnicama zdrave hrane sve češće mogu se pronaći različiti proizvodi od soje koji služe kao zamena za meso: sojini komadići i ljuskice, sojini burgeri, salame, paštete od soje, maslac od soje, kiselo sojino mleko. Neki proizvodi koriste se u pripremanju hrane umesto ili kao dodatak mesu (komadići i ljuskice), a drugi predstavljaju go- tove proizvode koji se mogu odmah jesti (burgeri, salame, paštete, maslac). Ovi gotovi proizvodi često sadrže i druge hranljive namirnice biljnog porekla: kikiriki, žito, susam. Osim što su veoma hranljivi, ovi proizvodi mogu da zadovolje standarde i najvećih sladokusaca.

Probajte tofu!

Tofu pirjan s povrćem

500 g svežeg tofua

1/2 kašičice soli

2 kašičice ulja (najbolje tamnog susamovog)

1 glavica sitno iseckanog crnog luka

2 krupno naribane mrkve

1/8 kašičice šafrana

2 kašike peršunovog lista

2 struka sitno iseckanog mladog crnog luka Dobro ocedite tofu, izmrvite ga i posolite u posudi za mešanje. Zagrejte ulje i dodajte crni luk i pirjanite dok ne postakpi. Dodajte tofu, mrkvu i šafran. Pirjanite još 10 minuta. Dodajte peršun. Pirjanite još pola minute, pa posudu maknite sa vatre. Umešajte mladi crni luk i služite toplo.

Puding od tofua

400 g tofua

2 kašike slada od pirinča

-1 kašičica praha instant kafe od žitarica -1 kašika maslaca od susama -1 manja šolja soka od jabuke

sojinog mleka po potrebi

Umešajte u mikseru tofu, slad, susamov maslac i instant kafu od žitarica. Dodajte sok od jabuke i, ako treba, malo sojinog mleka.

Tags:, , ,
Posted in: Recepti

Comments are closed.

shared on wplocker.com