By 8 Jula, 2012

Lisnato povrće i hlorofil

Lisnato povrće sadrži hlorofill, tvar koja daje biljkama njihovu zelenu pigment. Molekularna struktura hlorofila je gotovo identičan hemoglobinu u našoj krvi. Iako je središte atom hemoglobina je željezo, centar atom hlorofila je magnezij. To omogućuje sličan sastav hlorofila zapravo pomoći obnoviti i napuniti naše krvne stanice, a isporuku prijeko potreban kisik u našim tkivima.

Također djeluje kao chelator koji povlači otrovne teške metale iz našeg tijela i ima antikancerogenih svojstava, štiti od raka-uzrokujući tvari poput kuhanog mesa toksina i zagađenja zraka. Počevši dan sa našim svakodnevnim Zelenih (vidi stranicu 63) će pomoći da se osjećate energized, a možete biti sigurni da ste dobivši veliki poticaj za alkalizing minerala, kisika i enzimi.

Odličan način da dobijete maksimalnu nutritivnu korist od zelenog lišća je da ih uklopiti u smoothies. Mešanje zelje razbija niz teških staničnih zidova, tako da možemo bolje asimilirati svoje hranjive tvari.Victoria Boutenko, dugogodišnji sirove foodist i autor, je pionir zelene smoothie pokreta. Napisala je dvije velike knjige o važnosti zelenih listova u našoj prehrani, uključujući visoko preporučeno Green za život.

Tags:,
Posted in: Povrće

Comments are closed.

shared on wplocker.com