By 9 Maja, 2012

Povezanost bola u nogama i ledjima

Da li ste ikada primetili da bol u nogama i ledjima cesto idu zajedno? Vi mozda ovo ne mozete shvatiti, ali ove dve vrste bolova su povezane jedan sa drugim. Kako? Citajte dalje da biste vise saznali.

Kada iskusimo ozbiljne probleme sa ledjima, mi cesto osecamo izvesno opterecenje i u nasim nogama. Bol u nogama se cesto siri i odlazi u ledja. Naravno, oni mogu cesce doci odvojeno,a bolovi u nogama i ledjima su medjusobno povezani. Dakle sta se moze uciniti?

Mi dozivljavamo bolove u nogama i ledjima iz jednog vrlo jednostavnog razloga ledja i noge su povezani! Ledja su povezana kukovima i misicima nogu. Ne samo to nasi ledjni misici pokrecu akciju svaki put kada pomerimo svoje noge. Ako je neko svoje nozne misice povredio na neki nacin, prirodno je da vasa ledja osete toplotu, prilikom dodatnog napora.
Vase celo telo drze ledjni misici, ali se oni mogu opteretiti prilikom nosenja tereta. Sada znate zasto ste doziveli jak bol u butini ili clanku, zar ne?

U prirodnim uslovima, misici nogu i ledja treba da rade obostrano u potpunoj harmoniji. Ako ne postoji delikatna ravnoteza do vrha, tada se izaziva istovremen bol u nogama i ledjima. Ako imate bol u ledjima, i vase noge ce biti zategnute.Dakle, ovo se pokazuje ako dodje do povrede noge i ledja koji su usko povezani i bol se siri jednako.

Postoji jos jedan razlog zasto su povezani bol u nogama i ledjima. Nervi na ledjima su povezani sa nervima na nogama.To takodje pokazuje zasto imate nelagodnost i ekstremne bolove u nogama kada imate problema sa ledjima. .

Da li ste znali da ako nosimo neodgovarajucu obucu mi mozemo da naskodimo ne samo nasim nogama nego i ledjima?
Nosenjem neudobne obuce nas dovodi do nelagodnosti i bola u nekom kasnijem trenutku.Da bismo ispravili tu gresku opredeljujemo se za vezbe u teretani.
Zene koje nose cipele sa visokom potpeticom u najvecem su riziku od razvoja bola u ledjima i nogama.

Postoje neka iskustva u medicini, a ima slucajeva kada pacijent ima neprekidne bolove u ledjima.U takvim okolnostima treba im pruziti medicinsku intervenciju. Ali u celini, mi mozemo ublaziti nas bol u ledjima i nogama, tako sto cemo napraviti promene u nasem zivotu. Nositi odgovarajucu obucu, izbegavati podizanje teskog tereta, i koliko je to moguce spreciti povrede nogu, tako ce te se osloboditi bola u ledjima i nogama zauvek!

U vasem zivotu je potrebno samo nekoliko jednostavnih promena stila zivota, da bi se efikasno sprecio bol koji stvara problem u ledjima i nogama!

Tags:, , , , ,

Comments are closed.

shared on wplocker.com