By 19 Aprila, 2012

Krv u urinu

SIMPTOMI – krv je prisutna u urinu. Krv ima sivkasti talogi crvenkasto-braon je boje. Može biti malo sivkaste boje, crvenkaste ili jarko crvene.

UZROCI – crvenkasta ili crvena boja urina može biti priustna usled hematurije ili zbog sene i rabarbare, koji urinu daju braon ili narandžastu boju. Urin ne bi trbalo nikad da sadrži krv, proteine ili šećer.

Ako je krv dobro izmešana sa urinom, onda se verovatno radi o oboljenju bubrega. A ako je zgrušana u mokraćnim kanalima, problem je ili u bubrezima ili u mokraćovodu. Ako je prisutna na početku mokrenja, onda je od mokraćovoda, a ako je na kraju mokrenja, onda je od bešike.

Krvarenje iz bubrega daje sivkasti urin, koji može imati svetlocrvenkaste boju. Zbog krvarenja u mokraćovodu, urin je uvek svetlocrven i ono prethodi mokrenju. Dok zbog kravrenja iz mokraćnog mehura, krv je svetlocrvene neujednačene boje.

Ostali uzroci krvi u urinu mogu biti: oštećenje urinarnog trakta, kontaminacija tokom menstruacije, oboljenje prostate, tumori, trovanje (naročito zbog fenola ili kantarida), malarija, toksemija, kamen u bubregu i infekcija bešike.

LEČENJE
primenite veoma jak hladni tuš na perinealni predeo.
Pročitajte i druge tekstove o urinarnom traktu, urinu, bubrezima i bešici.
Pijte biljne čajeve koji imaju hemostatično i astringentno dejstvo, i koji deluju na organe koji krvare. Na primer, možete napraviti dekokt ili infuziju od suvih listova od horseweed. Deluje hemostatički i ublažuje upalu bubrega. Krvarenje zaustavlja veliki dvornik. Napravite infuziju od isitnjenih suvih listova.
Dr Kristofer preporučuje pijenje čaja od isitnjenih žirova ili njihovih kapica.

Tags:, , , , ,
Posted in: Bešika, Bolesti, Krv

Comments are closed.

shared on wplocker.com