By 21 Februara, 2012

Uvećan stomak

SIMPTOMI – iako osoba jede više nego što treba, i dalje je gladna i želi još da jede,

UZROCI – stomak menja svoju veličinu, u zavisnosti da li neka osoba jede stalno manje ili veće obroke. Većina ljudi jede mnogo više nego što treba.

LEČENJE
Prvi korak: uzmite trodnevni post sa sokovima od voća i povrća.
Drugi korak: odlučite da više nećete jesti i piti (ne računajući vodu) ništa osim onog što je veoma hranljivo, poput voća, povrća, orašastih plodova, mahunarki, dodatka viamina/minerala, nekuvanog ulja od lanenog semena ili pšeničnih klica.

Ješćete u malim zalogajima i sve ćete dobro sažvakati. Nećete pričati tokom jela, jer ćete onda pojesti mnogo hrane. Nećete žuriti dok jedete.

Zato, nikakva brza, prerađena, masna i šećerasta hrana neće proći vašim usnama. Bez gaziranić piča, kafe, duvana i alkohola. Tako ćete očititi um i telo, i svideće vam se zdava hrana jednostavnih ukusa.

– Treći korak: odlučite i stalno ponavljajte u sebi da ćete jesti manje obroke i da ćete usatti sa s tola čim završite sa jelom. Ovo je vežbanje vaše volje. Možete uspeti. I drugi su supeli u tome.

ISHRANA – aseptična dijeta, izbegavajte prejedanje, česte obroke i hranu koja izaziva gasove. Držite se jednostavne suve ishrane kuvanih žitarica ili budite na tečnoj dijeti, sa pireom ili kašama sa namazima od orašastih plodova.

Tags:

Comments are closed.

shared on wplocker.com