By 19 Februara, 2012

Trovanje živom iz plombi

SIMPTOMI – u moguće simptome spadaju: mučnina, artritis, kolitis, multipla skleroza, oslabljena sposobnost rasuđivanja, psihoze, Alchajmerova bolest, Parkinsonova bolest i druga degenerativna oboljenja nervnog sistema.

UZROCI – živa je smrtonosan otrov. Uprkos tome, polovina amalgamskih plombi u vašim ustima sadrži živu. Druga polovina sadrži srebro, bakar, cink i kalaj. Živa se pretvara u gas i isparava, ali polako, tokom dužeg vremenskog perioda. Naučno je dokazano da uz svako piće ili jelo koje pojedete, vi zajedno sa tim progutate malu količinu žive iz plombe, u vidu gasa. Preko 85% Amerikanaca ima plombe koje sadrže živu. Svake godine u preko 200 miliona zuba se stavi plomba, i to većina sa živom.

Oko 3000 od ukupno 150000 američkih lekara je potpuno prestalo da upotrebljava amalgamske plombe. Ipak, niko od njih nije tražio da otkloni plombe kod ljudi kojima su već stavili, jer bi u tom slučaju mogli da izgube licencu. Ali, ako im kažete da želite, njima će biti drago da tako i učine.

REŠENjA – alternativa su keramički materijali, zlato ili metali sa platinom. Oni su skuplji, ali manje štetni. Najbolje je zatražiti da vam ne stavljaju ništa što sadrži aluminjum, barijum ili neke druge metale. Najbolje su kompozitne plombe, koje se sastoje uglavnom od plastike. Molekuli plastike su preveliki da bi bili apsorbovani u ustima ili crevnom traktu. Ako se postave na pravilan način, traju isto koliko i amalgamske plombe. Njih je potrebno veoma pažljivo staviti, što većina zubara ne zna da uradi.

Tags:, , , ,
Posted in: Bolesti, Zubi

Comments are closed.

shared on wplocker.com